Online tekstspellen – Waarschuwingsborden

Online tekstspellen kunnen een geweldige doorbraak zijn in het escapisme, maar het is de moeite waard om te onthouden dat ze precies dat zijn. Tekst spelletjes. Jezelf onderdompelen in een op tekst gebaseerde rpg-game of MUD, daar is het voor, om je naar binnen te trekken, je een fantasieleven te laten leiden in een fantasiewereld en een toekomst voor je personages uit te stippelen, maar soms heeft het een prijs. Door mijn jaren als een fervent online tekstgamespeler (veel, dat verzeker ik je!) Ik kan zeggen dat ik een veelvoud van dingen heb meegemaakt en gezien in de online gamingwereld, dus hier geef ik je een voorbeeld van een van de gemakkelijkste dingen dat kan gebeuren in elk online tekstspel.

Je wordt overdreven emotioneel bij in-game acties BUITEN het online tekstspel.

Dit komt vaker voor dan je denkt. Je speelt een personage waarvoor je tijd hebt besteed aan het nivelleren en het maken van een geschiedenis in het online tekstspel. Het heeft een persoonlijkheid en een leven dat je helpt leven en misschien heeft het ook familie en vrienden. Een of meer van die vrienden in het op tekst gebaseerde rpg-spel zorgen ervoor dat je personage boos, overstuur of verdrietig wordt. Het is normaal dat u zich persoonlijk ook zo voelt, maar slechts tot op zekere hoogte. Ik zal vrijelijk toegeven dat ik lach, ik huil, en ik raak gefrustreerd en soms boos over wat er met mijn personages kan en gebeurt. Maar ik weet dat het een online escape room is en blijft, dus ik kan achterover leunen, een glimlach geven en zeggen: ‘Dat was een goed rollenspel!’.

Vaak is het moeilijk te zien wanneer je te diep zit, maar vraag jezelf dit eens af. Log je uit bij de tekstavonturengames en voel je je na tien minuten nog steeds boos? Lig je wakker van acties die hebben plaatsgevonden in een online tekstspel? Vragen je vrienden je in verschillende IM’s om te kalmeren of zeggen ze ‘het is maar een spelletje’? Onderneem je in-game acties als een minachting tegen je uit het op tekst gebaseerde rpg-spel? Dan is het misschien tijd om achterover te leunen en goed te kijken naar wat er met u en om u heen gebeurt.

Te emotioneel betrokken raken is ongezond. Het is vaak moeilijk om onderscheid te maken tussen wat echt is en wat in het spel is en dingen beginnen een beetje te veel pijn te doen. Achterover leunen en jezelf een pauze gunnen, misschien een drankje pakken, een broodje maken. Of ga kijken of de wereld buiten de computer er nog is terwijl je je gedachten helder maakt, en door niet stil te blijven staan ​​bij de problemen in de tekstspelletjes zie je de dingen helderder en in een beter perspectief.

Jezelf enige afstand toestaan ​​tussen jou en je personage in het online tekstspel is op geen enkele manier verraad aan je personage. Het zal je niet haten, dat kan het niet. Het is een creatie van je verbeelding waar je controle over hebt, net zoals je controle hebt over wat je denkt en voelt bij het spelen van tekstspelletjes. Weten dat je te emotioneel betrokken bent geraakt bij een online tekstspel is niets om je voor te schamen en te beseffen dat het je is overkomen is iets waar je trots op kunt zijn, zoals je nu weet en nu kun je er iets aan doen. Herinneren. Het is maar een spel. Het is een plezierige, opwindende, stimulerende fantasiewereld vol plezier en avontuur, maar het blijft maar een spel.

Leave a Reply